woensdag, maart 07, 2007

Zeeklas- dag 2

Iedereen was vandaag al erg vroeg wakker. Dat vonden SveN en Loes niet zo leuk, er werd nogal wat lawaai gemaakt al heel vroeg in de ochtend. En dat nadat het zo lang duurde voor het de avond ervoor stil was!
Het regenweer heeft onze planning flink veranderd. De boot kon vanwege de storm niet uitvaren en het natuurgebied bezoeken (9 km stappen) in regen lijkt geen goed idee. Maar geen nood: na het lekkere ontbijt trokken we naar Earth Explorer in Oostende. Daar was de hele klas wel erg enthousiast over. We leerden alles over aardbevingen, wind, vulkanen, enz. We hadden onze picknick mee, zodat we niet hoefden terug te keren naar Del Huzo, en zo werd het een erg gezellige uitstap. In de namiddag brachten we een bezoek aan het vogelopvangcentrum van Oostende. De interesse was ongelooflijk. We kregen een met olie besmeurde vogel te zien die schoongemaakt werd, andere vogels die al verzorgd waren, herstellende egeltjes (want ook andere dieren zijn er welkom), héél veel soorten vogels die allemaal aan het genezen waren van een of ander ongeval... Twee uur lang bleef iedereen ademloos kijken en luisteren. SveN en Loes waren heel blij met zo'n klas op stap te mogen. Er wachtte ons nog een stuk wandelen en dan een lange tramrit, maar ondanks het druilerige weer was de sfeer prima. Op de tram kun je gezellig babbelen en zo wordt de sfeer nog beter.
Na het avondeten (prinsessenboontjes met gebraad, lekker alweer!) en een deugddoende douche, brachten Maël, Marie en Aman ons een prachtige weet- en doequiz. Er zat veel afwisseling in, er werd veel gelachen en SveN moest iedereen verbazen en vooral aan het lachen brengen met een optreden als 'coole gast'. Dat Loes de familienaam van onze directeur niet kende, kostte haar de overwinning. De ploeg van SveN won dus. Het was een superleuke avond, maar om kwart over 9 zagen we de oogjes al dicht vallen. De aankondiging dat het bedtijd was, werd niet enthousiast onthaald, maar stiekem was iedereen toch blij na zo'n lange dag naar bed te mogen.
En hoe gaat het intussen met iedereen? Marie 6 kan moeilijk stilliggen en riskeert binnenkort zeker eens uit haar stapelbed te vallen. Marie 5 denkt 's avonds wel eens aan thuis, maar dat gaat toch wel snel over. Denis heeft zijn gezicht al een keer laten voltekenen. Er wordt zeer weinig ruzie gemaakt. Aan tafel is het vaak erg rustig (!) en iedereen doet zijn best alles eens te proeven. Kortom: alles ok! En er was ook al post!

Groetjes,
Klas SveN


Denis wordt opgegeten door een haai! Sema, Yasemin en Baris verdwijnen in de nevelen van een vulkaan... (Earth Explorer).

Zie die geïnteresseerde blikken in het vogelopvangcentrum. 's Avonds strijden Emilia en Noemi in een soort vogeltjesdans...

5 opmerkingen:

Miekevk zei

En? Hoe zit het met de stressfactor van SveN? Hier in de lerarenzaal is het ongeloooooflijk rustig. Hoe zou dat toch komen? Dat weertje ginder lijkt heel sterk op het weertje hier. Je kan dan maar beter aan zee zitten.
't Is zeer leuk om jullie wedervaderen te lezen op de blog. We zijn heel benieuwd naar de foto's.
Is de moordenaar al gevonden?

Anoniem zei

tof om zo onmiddellijk te weten hoe het eraan toe gaat bij jullie!
Het is hier bij ons wel vrij rustig thuis...we hopen dat de regenwolken aan zee allemaal wegwaaien zodat jullie van het zonnetje kunnen genieten! daaaag!
Nadien en Marc

Anoniem zei

Wanneer mogen de ouders dan eigenlijk komen? Het lijkt er zo leuk. Die moorden en die griezelspelen natuurlijk .... mmmm ik blijf misschien maar liever thuis en wacht op jullie. Tot vrijdag
Karen

Anoniem zei

Al heel wat leuke en interessante dingen gedaan! Ik zou zeggen, doe zo voort!
En het weerbericht ziet er wat zonniger uit voor morgen, dus genieten maar.
In elk geval heel plezant voor ons om jullie zeeklas via de blog te kunnen volgen.
Tot vrijdag!
Anna, Sander en Caroline

Anoniem zei

Jawadde dadde !!!!!!
Het ziet er daar heel tof uit.
Zoveel activiteiten en iedereen is blijkbaar in topconditie.
Nog een heel leuk verblijf aan zee en deze dag begint hier al zeer zonnig, hopelijk bij jullie ook.
Frank en Marleen
Extra groeten aan Fien.